söndag 13 januari 2019

Ostfyllda snurror


1 färdig pizzadeg
150 g riven mozzarella
100 g smält smör
½ kruka hackad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
riven parmesanost
Salt och peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Bred ut den färdiga pizzadegen och skär den i remsor, ca 20 x 5 cm. 
  3. Ta en remsa i taget och platta ut den något med fingrarna. Lägg riven mozzarellaost mitt på och längs med hela remsan, lämna en liten kant på båda sidor. 
  4. Nyp ihop remsan på längden så att osten sluts in. Se till att degen är helt ihopnypt så att den inte öppnar sig vid gräddning. 
  5. Vik varje ihopnypt deglängd på mitten och tvinna ihop till en avlång ”snurra”. Lägg alla snurror på ett bakplåtspapper på en plåt. 
  6. Blanda smält smör, hackad basilika, vitlöksklyftor, salt och peppar i en liten skål. 
  7. Pensla smörblandningen på snurrorna. Toppa sedan med riven parmesanost. 
  8. Grädda snurrorna i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått fin färg. Servera varma. 
  9. Passar som bröd till soppa, på buffébordet eller som drinktilltugg.

Inga kommentarer: