fredag 4 januari 2019

Gnocchi med bacon, svamp och grädde


1 påse färsk gnocchi (cirka 400 g)

280 g tärnad bacon
olivolja att steka i
200 g champinjoner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
1 msk vetemjöl
2 ½ dl grädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad bladpersilja
½ dl riven parmesanost

Gör så här:
  1. Fräs bacontärningarna knapriga i en stekpanna och lägg över i en skål.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  3. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  4. Pudra över mjöl och rör runt.
  5. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  6. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  7. Koka gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Blanda gnocchisarna med svampsåsen samt bacon och servera med persilja samt riven ost på toppen.

Inga kommentarer: