lördag 12 augusti 2017

Pannacotta med vit choklad


5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad

Garnering:
bär (till exempel hallon eller blåbär)
flagad mörk choklad

Gör så här:
  1. Bryt eller skär den vita chokladen i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull.
  4. Tillsätt vaniljsocker.
  5. Låt koka upp och koka ca 1–2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.
  6. Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
  7. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det.
  8. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
  9. Häll upp i 6 st portionsskålar.
  10. Låt stelna i kylskåp minst 2–3 timmar.
  11. Dekorera med syrliga bär och flagad choklad. 

Inga kommentarer: