lördag 6 maj 2017

Rund smörgåstårta


6 st Polarbröd Jubileumskaka eller Polarkaka

Fyllning 1:
1 st rött äpple, tärnat
1 dl bostongurka
1 dl soltorkade tomater, strimlade
2 dl crème fraîche

Fyllning 2:
100 g kokt skinka (alt rökt), strimlad
3 vårlökar, strimlade
1 dl bladpersilja, strimlad
200 g färskost, naturell

Garnering:
100 g färskost, naturell
1 dl crème fraîche
sallad
100 g parmaskinka
50 g salami
1 st rött äpple, tärnat
gräslök, några strån, finhackade

Gör så här:
  1. Blanda fyllningarna var för sig. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  2. Fördela fyllning 1 på två Jubileumskakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. 
  3. Lägg på två Jubileumskakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2. 
  4. Blanda färskost med crème fraiche och bred på de resterande Jubileumskakorna, lägg dem på toppen. 
  5. Garnera med sallat, parmaskinka, salami, äpple och gräslök.
  6. Denna smörgåstårta är godast om man äter den direkt efter den har gjorts.

Inga kommentarer: