200 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 paket krossade tomater
8 dl vatten
3 dl grädde
1/2 kruka basilika
2 krm strösocker
salt & svartpeppar
200 g halloumi
olja till stekning
Gör så här:
- Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken, skala vitlöken.
- Fräs rotselleri, lök och pressad vitlök i olivolja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt krossad tomat och vatten.
- Sjud soppan under lock i 20–25 min, tills rotsellerin är mjuk.
- Skär halloumi i skivor och stek den gyllene i olja.
- När rotsellerin i soppan är mjuk mixa soppan slät, rör i grädde, hackade basilikablad och smaka sen av den med socker, salt och peppar.
- Låt den bli varm igen.
- Servera med mer basilika, halloumi och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar