fredag 10 mars 2017

Chokladtårta


Kakan:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Chokladganache:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
75 g smör
0,5 dl strösocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 g °C.
  2. Smält smör och mörk choklad.
  3. Vispa äggen fluffiga, vispa ner strösockret efter en stund.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar.
  8. Chokladganache. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
  9. Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock.
  10. Ta bort från värmen.
  11. Blanda ner chokladen och rör slätt.
  12. Rör till sist ner smöret och strösockret och rör tills smeten är blank och jämn. 
  13. Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
  14. Ställ kallt igen tills kakan serveras.
  15. Pudra över lite florsocker precis innan servering.

Inga kommentarer: