söndag 25 september 2016

Vegetarisk lasagne med svamp, pesto och rostad mandel


Svampröra:
350 g skogschampinjoner
olivolja att steka i
1 vitlöksklyfta, riven
1–2 dl pesto
2 dl rostad mandel, grovhackad

Ricottablandning:
2 förpackningar ricotta (à 250 g)
2 msk olivolja
6 dl vatten
1/2 tsk salt

150 g fetaost
10–14 lasagneplattor
1 dl riven parmesanost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka champinjonerna och fräs hårt i olja. 
  3. Tillsätt rivna vitlök och låt fräsa med en stund. Salta och peppra. 
  4. Ta bort från värmen och vänd ner pesto och grovhackad rostad mandel i svampfräset.
  5. Rör ut ricotta med olivolja, vatten och salt.
  6. Häll några matskedar ricottablandning i botten av en smord ugnsform och varva lasagneplattor, svampröra och smulad fetaost. Avsluta med ricottablandning. 
  7. Toppa med riven parmesan och gratinera i nedre delen av ugnen i 45 minuter (lägg på en bit ugnsfolie om ytan börjar bli bränd).

Inga kommentarer: