Svampröra:
350 g skogschampinjoner
olivolja att steka i
1 vitlöksklyfta, riven
1–2 dl pesto
2 dl rostad mandel, grovhackad
Ricottablandning:
2 förpackningar ricotta (à 250 g)
2 msk olivolja
6 dl vatten
1/2 tsk salt
150 g fetaost
10–14 lasagneplattor
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka champinjonerna och fräs hårt i olja.
- Tillsätt rivna vitlök och låt fräsa med en stund. Salta och peppra.
- Ta bort från värmen och vänd ner pesto och grovhackad rostad mandel i svampfräset.
- Rör ut ricotta med olivolja, vatten och salt.
- Häll några matskedar ricottablandning i botten av en smord ugnsform och varva lasagneplattor, svampröra och smulad fetaost. Avsluta med ricottablandning.
- Toppa med riven parmesan och gratinera i nedre delen av ugnen i 45 minuter (lägg på en bit ugnsfolie om ytan börjar bli bränd).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar