söndag 29 mars 2015

Enkel paella


400 g kycklingfilé
olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 gul lök , finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, hackad
½ msk paprikapulver
1 pkt saffran
4 dl risottoris
1 burk konserverade körsbärstomater (400 g)
7 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond
1 kg räkor, oskalade

Gör så här:
  1. Skala räkorna.
  2. Strimla kycklingfiléerna. Bryn i olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. 
  3. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. 
  4. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp och låt sedan småputtra i 20 minuter tills riset är genomkokt. 
  5. Rör ner de skalade räkorna och låt allt bli genomvärmt utan att koka.
  6. Klart att servera!

Inga kommentarer: