torsdag 29 januari 2015

Ostbröd


4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost

Toppa med: vallmofrön + lite havssalt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10–15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. 
  6. Låt svalna en stund innan servering.
  7. Ät som de är eller med smör och pålägg. Tips: Smakar gott till soppa!

Inga kommentarer: