fredag 10 januari 2014

Smörgåstårta med skinka och bacon


ca 10 personer

36 skivor färdigskivad franska

Gräddblandning:
4 dl vispad grädde
4 dl majonnäs

Skinkröra:
1/3 av gräddblandningen
275 g skinkost
1 dl gurka i tärningar
1½ hg rökt skinka i tärningar

Baconröra:
1/3 av gräddblandningen
275 g baconost
1 grönt äpple i tärningar

Garnering:
1/3 av gräddblandningen
Ost
Skinka
1 kg räkor med skal, skalade
Gurka
Tomat
Sallad
Dill
Kokta ägg, ca 5–6 st
Vindruvor

Gör så här:
  1. Dag 1: Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Fördela sedan gräddblandningen i tre skålar.
  2. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen och börja sedan med skinkröran. Rör ner skinkosten i en av skålarna med gräddblandning. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan. 
  3. Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning. Blanda också ner tärningarna av grönt äpple.
  4. Kantskär 9 franskbrödskivor och lägg på en bricka 3 x 3 brödskivor. Bred sedan skinkröran över. 
  5. Kantskär ytterligare 9 franskbrödskivor och lägg ovanpå. Bred baconröran över. 
  6. Till sist kantskär ytterligare 9 franskbrödskivor och lägg överst. Därefter breder du gräddblandningen som är kvar runt om smörgåstårtan. 
  7. Klä sedan in smörgåstårtan i plastfolie och låt den stå i kylen 1 dygn.
  8. Dag 2: Tag fram smörgåstårtan och ta bort plastfolien. 
  9. Garnera smörgåstårtan efter egen fantasi.

Inga kommentarer: