ca 10 personer
36 skivor färdigskivad franska
Gräddblandning:
4 dl vispad grädde
4 dl majonnäs
Skinkröra:
1/3 av gräddblandningen
275 g skinkost
1 dl gurka i tärningar
1½ hg rökt skinka i tärningar
Baconröra:
1/3 av gräddblandningen
275 g baconost
1 grönt äpple i tärningar
Garnering:
1/3 av gräddblandningen
Ost
Skinka
1 kg räkor med skal, skalade
Gurka
Tomat
Sallad
Dill
Kokta ägg, ca 5–6 st
Vindruvor
Gör så här:
- Dag 1: Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Fördela sedan gräddblandningen i tre skålar.
- Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen och börja sedan med skinkröran. Rör ner skinkosten i en av skålarna med gräddblandning. Blanda i den tärnade skinkan och gurkan.
- Rör ner baconosten i den sista skålen med gräddblandning. Blanda också ner tärningarna av grönt äpple.
- Kantskär 9 franskbrödskivor och lägg på en bricka 3 x 3 brödskivor. Bred sedan skinkröran över.
- Kantskär ytterligare 9 franskbrödskivor och lägg ovanpå. Bred baconröran över.
- Till sist kantskär ytterligare 9 franskbrödskivor och lägg överst. Därefter breder du gräddblandningen som är kvar runt om smörgåstårtan.
- Klä sedan in smörgåstårtan i plastfolie och låt den stå i kylen 1 dygn.
- Dag 2: Tag fram smörgåstårtan och ta bort plastfolien.
- Garnera smörgåstårtan efter egen fantasi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar