onsdag 15 januari 2014

Lammfärsgratäng


500 g lammfärs
2 gula lökar
smör/olja att steka i
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g philadelphiaost/färskost
5-10 st soltorkade tomater
1-2 st färsk chili
1 tsk grillkrydda
1 msk grönsaksfond
700 g kokt skivad potatis
riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skala och hacka löken. 
  3. Fräs lammfärs och lök i smör/olja. 
  4. Rör ner tomater och färskost. Tillsätt soltorkade tomater, chili och grönsaksfond. 
  5. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Toppa med riven ost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min. 
  7. Servera med sallad.

Inga kommentarer: