onsdag 28 augusti 2013

Pastagratäng med ädelost



500 g köttfärs
1 purjolök
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
3 vitlöksklyftor
½ msk socker
5 tsk mejram
salt och peppar
3 dl grädde
4 dl mjölk
280 g ädelost
8 dl okokta makaroner
2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Skiva purjolöken och skala och finhacka vitlöken.
  2. Bryn färsen i lite olja i en traktörpanna eller gryta.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med.
  5. Lägg i tomatpuré, köttbuljongtärning, vatten och krossade tomater.
  6. Tillsätt socker och mejram och låt såsen koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
  7. Koka makaronerna enligt anvisningen på paketet. Välj den lägre koktiden.
  8. Blanda mjölk, grädde och smulad ädelost i en bunke.
  9. Varva nu makaroner, köttfärs och ädeloströra i en gratängform.
  10. Se till att ha köttfärsröra högst upp.
  11. Avsluta med att strö över riven ost.
  12. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20–25 min, eller tills osten fått en gyllenbrun färg.
  13. Obs! Detta blir en stor sats som räcker till ca 8 personer.

Inga kommentarer: