4 portioner
1 mogen avokado
1 msk pressad citronsaft
2 tomater
1 knippa dill
4–6 salladsblad
2 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk chilisås
salt och peppar
250 g skalade räkor
Gör så här:
- Halvera avokadon längs med frukten och ta ur kärnan. Skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Häll över citronsaften så att avokadon inte mörknar.
- Skölj tomaterna och hacka dem.
- Hacka det mesta av dillen, men spara några kvistar till garnering.
- Skölj salladsbladen och låt dem rinna av.
- Blanda samman crème fraiche, majonnäs, chilisås och kryddor i en skål. Smaka av.
- Lägg salladsbladen i botten och utmed kanten i fyra portionsglas. Varva sedan med avokado- och tomathack.
- Dekorera med räkor överst. Häll på såsen, garnera med en dillkvist och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar