2 portioner
1 sats köttfärs (se nedan)
1 krm curry
2 krm riven ingefära eller 1 krm malen
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°.
- Tillaga färsen enligt grundreceptet nedan.
- Blanda curry, ingefära och den pressade vitlöksklyftan i färsen.
- Fukta händerna och forma färsen till avlånga "köttbullar".
- Trä på dem på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
- Pensla med soja.
- Ugnsstek spetten i övre delen av ugnen ca 12 min.
- Kontrollera med en provsticka att spetten är klara. Köttsaften som tränger ut ska vara klar och inte röd.
- Servera spetten med ris, couscous eller pasta och en god vitlökssås.
Köttfärs – grundrecept
2 portioner
2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk finfördelad lök
150 g köttfärs
½ ägg (2 msk uppvispat ägg)
2 krm salt
½ krm peppar
Gör så här:
- Blanda ströbröd med vatten i en skål och låt stå några minuter.
- Skala och riv eller hacka löken fint.
- Tillsätt köttfärs, ägg, lök, salt och peppar i skålen.
- Rör samman allt till en smidig färs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar