söndag 29 april 2012

Risonisallad


Foto: Carina Sörgårn

1 pkt risoni (500 g)
2 röda paprikor
3 salladslökar
2 askar cocktailtomater, à 250 g
200 g fetaost

Basilikaolja:
1 stor kruka basilika
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Garnering:
basilikablad

Gör så här:
  1. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet.
  2. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt. Halvera tomaterna. Smula fetaosten fint.
  3. Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. När risonin är färdigkokt, häll av vattnet och blanda ner basilikaoljan.
  5. Låt pastan svalna till rumstemperatur (rör runt några gånger under tiden så pastan inte klibbar ihop). 
  6. När pastan svalnat, häll upp den på ett stort fat. Tillsätt grönsaker och fetaost. Rör om. Smaka av.
  7. Garnera med basilikablad.

Inga kommentarer: