Foto: Carina Sörgårn |
1 pkt risoni (500 g)
2 röda paprikor
3 salladslökar
2 askar cocktailtomater, à 250 g
200 g fetaost
Basilikaolja:
1 stor kruka basilika
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
Garnering:
basilikablad
Gör så här:
- Koka risonin enligt anvisningarna på paketet.
- Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt. Halvera tomaterna. Smula fetaosten fint.
- Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
- När risonin är färdigkokt, häll av vattnet och blanda ner basilikaoljan.
- Låt pastan svalna till rumstemperatur (rör runt några gånger under tiden så pastan inte klibbar ihop).
- När pastan svalnat, häll upp den på ett stort fat. Tillsätt grönsaker och fetaost. Rör om. Smaka av.
- Garnera med basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar