lördag 25 augusti 2012

Helénes smörgåstårta

Foto: Carina Sörgårn

Grundröra:
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
200 ml chilisås, av ketchuptyp
1 förpackning fryst dill
2 burkar krabbkött
cayennepeppar
salt och peppar

Gör så här:
  1. Vispa grädden och blanda ihop med creme fraiche. 
  2. Häll i en flaska chilisås och rör om. 
  3. Tillsätt dill och krabbkött. Krydda med cayennepeppar, salt och peppar.
36 skivor franskbröd, kantskurna (totalt tre lager)

Fyllning 1:
1/4  grundröra bred på
Vispad grädde + leverpastej bred på
Skivad färsk gurka

Fyllning 2:
1/4  grundröra bred på
Rökt skinka, finhackad
Cocktailfrukt

Fyllning 3:
1/4  grundröra bred på
1 skivade, kokta ägg

Fyllning 4:
1/4  grundröra bred på
Räkor
Vindruvor
Mandariner
Ost
Skinka
Citron
Gurka

2 kommentarer:

Josefina sa...

Ojoj, som smörgåstårtefantast blir jag helt lycklig av denna tårta! ;) Ser- och verkar väldigt god ...

PS. Hur hittar jag dig på facebook?

Kram.

Cina sa...

Ja, visst är det smaskigt med smörgåstårta =)

Du hittar mig här på fejjan:
https://www.facebook.com/carina.sorgarn

Kram!