Foto: Carina Sörgårn |
Grundröra:
6 dl creme fraiche
3 dl majonnäs
salt och peppar
Fyllning 1:
1/3 grundröra
100 gram bredbar leverpastej
1 rödlök, finhackad
1 rött äpple, finhackat
15 skivor herrgårdsost
Fyllning 2:
1/3 grundröra
4 ägg
1 burk röd stenbitsrom (ca 75 g)
1 liten konservburk krabba (ca 120 g krabba)
2 burkar skalade räkor i lake (totalt ca 300 g skalade räkor)
Garnering:
1/3 grundröra
persilja, finhackad
500 gram oskalade räkor, skalade
herrgårdsost
1 burk röd eller svart stenbitsrom (ca 75 g)
gurka
citron
röda vindruvor
cocktailtomater
dill
Gör så här
- Blanda ihop grundröran. Smaka av med salt och peppar.
- Lager 1:
- Skär bort kanterna på brödet och placera ut dem. Blanda sedan ihop grundröra och leverpastej och vispa ihop till en jämn smet. Blanda i rödlöken och äpplet och rör ihop. Bred fyllningen på brödet. Avsluta med att täcka fyllningen med ostskivor.
- Lager 2:
- Lägg på ett nytt lager med formbröd. Koka äggen så att de blir hårdkokta, skala och finhacka dem. Blanda grundröra, ägg, stenbitsrom och krabba i en röra och bred ut på brödet. Strö sedan över räkorna.
- Garnering:
- Lägg på ytterligare ett lager med bröd och täck hela tårtan med grundröra, även på sidorna. Garnera sedan tårtan och låt fantasin flöda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar