4 kycklingfiléer
2 dl hoisinsås
4 msk sesamfrön
Sallad
1 gurka
2 avokado
2 nävar sugarsnaps (eller sockerärtor)
1 mild röd chili
2 limefrukter
1 tsk sesamolja
4 msk japansk soja
4 msk jordnötter
Gör så här:
- Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
- Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10–15 minuter.
- Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
- Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
- Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.
Tips! Om du vill kan du servera jasminris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar