800 g kycklingfilé
smör eller olja att steka i
grillkrydda
ev lite teriyakisås
10 soltorkade tomater i olja
2 stora vitlöksklyftor
1 färsk chili
3 dl grädde, valfri fetthalt
2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 msk brynt schalottenlökfond
150 g grovriven parmesan, det mesta används i såsen – spara lite att strö över gratängen innan gräddning
65 g färsk babyspenat
15 körsbärstomater
salt & nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa och strimla kycklingfiléerna.
- Stek kycklingen helt genomstekt i lite smör eller olja i en stekpanna.
- Krydda med grillkrydda och ev lite teriyakisås.
- Lägg över i en ugnsfast form.
- Finhacka vitlöken och chilin. Strimla de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Använd lite av oljan från de soltorkade tomaterna och fräs tillsammans de soltorkade tomaterna med vitlöken och chilin till de mjuknar.
- Häll på grädde, crème fraîche, fond och de mesta av parmesanen.
- Låt koka ihop några minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor.
- Vänd till sist ner spenat och körsbärstomater delade på mitten.
- Häll såsen över kycklingen.
- Strö över den sista rivna parmesanosten och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills gratängen fått fin färg.
- Rosta pinjenötterna och strö över gratängen precis innan servering.
- Servera med nykokt pasta, gärna tagliatelle, och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar