tisdag 1 augusti 2017

Pasta alla puttanesca



1 gul lök, hackad

1 msk olivolja

2–3 vitlöksklyftor, pressade

4 sardeller, hackade

2 burkar krossade tomater à ca 400 g

1 tsk socker

1 msk basilikablad

2 dl svarta oliver, urkärnade och grovhackade

2 msk liten kapris

salt och nymald svartpeppar

4–6 portioner pasta, till exempel spaghetti

slätbladig persilja till servering


Gör så här:
  1. Fräs löken i olja i en stor stekpanna så att den mjuknar utan att ta färg.
  2. Tillsätt pressad vitlök och sardeller och fräs ytterligare någon minut. 
  3. Tillsätt tomater, socker och basilika och sjud i ca 15 minuter.
  4. Kör med mixerstav om du vill ha en slät sås. 
  5. Tillsätt oliver och kapris och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente i en rymlig kastrull. Häll av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  7. Blanda pasta och sås och tillsätt lite av det sparade vattnet om det behövs. 
  8. Toppa med persilja och servera.

Inga kommentarer: