1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2–3 vitlöksklyftor, pressade
4 sardeller, hackade
2 burkar krossade tomater à ca 400 g
1 tsk socker
1 msk basilikablad
2 dl svarta oliver, urkärnade och grovhackade
2 msk liten kapris
salt och nymald svartpeppar
4–6 portioner pasta, till exempel spaghetti
slätbladig persilja till servering
Gör så här:
- Fräs löken i olja i en stor stekpanna så att den mjuknar utan att ta färg.
- Tillsätt pressad vitlök och sardeller och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt tomater, socker och basilika och sjud i ca 15 minuter.
- Kör med mixerstav om du vill ha en slät sås.
- Tillsätt oliver och kapris och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan al dente i en rymlig kastrull. Häll av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
- Blanda pasta och sås och tillsätt lite av det sparade vattnet om det behövs.
- Toppa med persilja och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar