3–6 salsiccia (färsk korv)
10 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
1/2 tsk paprikapulver
olja
lite rosmarin och timjan
1 tsk honung
500g pasta (till exempel pappardelle)
Gör så här:
- Klipp upp korvarna och tryck ut innehållet i en panna, låt fräsa långsamt på medelhög värme och fördela under tiden du steker så det blir som en färs.
- Finhacka lök och vitlök, fräs sakta i en kastrull tills det blir mjukt och nästan genomskinligt.
- Finhacka även tomaterna och tillsätt i kastrullen.
- Lägg i en buljongtärning, paprikapulver och vitt vin, höj temperaturen och låt allt koka ihop till en sås.
- Ringla över lite honung och låt puttra tills det reducerats och blivit lite tjockare i konsistensen.
- Häll över tomatsåsen på det stekta korvinnehållet, blanda och låt stå på låg värme medan pastan kokar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar