söndag 4 september 2016

Salsiccia bolognese


3–6 salsiccia (färsk korv)
10 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
1/2 tsk paprikapulver
olja
lite rosmarin och timjan
1 tsk honung

500g pasta (till exempel pappardelle)

Gör så här:
  1. Klipp upp korvarna och tryck ut innehållet i en panna, låt fräsa långsamt på medelhög värme och fördela under tiden du steker så det blir som en färs.
  2. Finhacka lök och vitlök,  fräs sakta i en kastrull tills det blir mjukt och nästan genomskinligt.
  3. Finhacka även tomaterna och tillsätt i kastrullen.
  4. Lägg i en buljongtärning, paprikapulver och vitt vin, höj temperaturen och låt allt koka ihop till en sås.
  5. Ringla över lite honung och låt puttra tills det reducerats och blivit lite tjockare i konsistensen.
  6. Häll över tomatsåsen på det stekta korvinnehållet, blanda och låt stå på låg värme medan pastan kokar.

Inga kommentarer: