2 msk olivolja
200g chorizo
4 stora tomater
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2,5 dl stora vita bönor
1 dl vitt vin
1 dl hönsbuljong (eller 1 dl vatten + 2 tsk konc. fond)
1 nypa strösocker
2 msk färsk basilika, finhackad
2 msk färsk persilja, finhackad
salt och svartpeppar
Tillbehör:
pasta
Gör så här:
- Skär chorizon i tunna skivor.
- Hacka tomater grovt och finhacka all lök.
- Skölj bönorna och låt de rinna av.
- Fräs chorizo, tomater, schalottenlök och vitlök på hög värme i olivolja ca 5 minuter.
- Tillsätt vitt vin, hönsbuljong och en nypa socker.
- Låt såsen sjuda på svag värme i 20 minuter.
- Koka under tiden pastan al dente.
- Lägg i de vita bönorna i såsen och låt sjuda i ytterliggare 5 minuter.
- Vänd sedan i den nykokta pastan tillsammans med färsk, finhackad basilika och persilja.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar