Foto: Carina Sörgårn |
500 gram (oskalade) räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
en klick med smör
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
salt och peppar cayennepeppar – efter egen smak och tycke
Gör så här:
- Skala räkorna – men spara skalen/renset.
- Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten. Smält smöret i en kastrull och fräs de hackade grönsakerna glansigt.
- Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten, vin och fond.
- Låt koka i 10 minuter.
- Vänd ner grädde och smaka av med salt, lite peppar och cayennekrydda.
- Låt koka i fem minuter till. Ta sedan av och sila soppan.
- Lägg ner räkorna i den släta soppan – och servera, gärna med ett gott bröd till.
Tips! Soppan är lagom till 3 personer som huvudrätt och till 6 personer om den serveras som förrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar