5 dl mjölk
50 jäst
1-1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
4 msk kanel
4 msk strösocker
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Gör så här:
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll degvätskan i skålen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, salt, ev kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen ca 4 minuter tills den blir smidig och släpper degskålen. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med bakduk, i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till två avlånga kakor. Bred på margarinet och strö över sockret och kanelen. Rulla ihop.
- Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa övertäckta med bakdukar ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6–8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar