lördag 12 april 2025

Smördegsrulle med köttfärs och vitkål




1 gul lök, finhackad

500 g köttfärs

salt och peppar

5 dl vitkål, finstrimlad

1 röd paprika, skuren i tärningar

200 g färskost vitlök och örter

sambal oelek

paprikapulver (ca)

1 rulle smördeg

uppvispat ägg 

sesamfrön och/eller vallmofrön


Gör så här:

  1. Fräs hackad lök. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Peppra och salta. 
  2. Blanda ner strimlad vitkål och tärnad paprika.
  3. Rör ner färskost när grönsakerna mjuknat. Tillsätt paprikapulver  och smaka av med sambal oelek, vitpeppar och salt. Låt svalna.
  4. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
  5. Fördela ut köttfärsröran i mitten av smördegen. Stäng ihop och tryck till kanterna noga. 
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på frön.
  7. Tillaga köttfärsrullen mitt i ugnen 200° i 20–25 min. 
  8. Servera med sallad och en kall vitlökssås eller aioli.


Inga kommentarer: