1 gul lök, finhackad
500 g köttfärs
salt och peppar
5 dl vitkål, finstrimlad
1 röd paprika, skuren i tärningar
200 g färskost vitlök och örter
sambal oelek
paprikapulver (ca)
1 rulle smördeg
uppvispat ägg
sesamfrön och/eller vallmofrön
Gör så här:
- Fräs hackad lök. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Peppra och salta.
- Blanda ner strimlad vitkål och tärnad paprika.
- Rör ner färskost när grönsakerna mjuknat. Tillsätt paprikapulver och smaka av med sambal oelek, vitpeppar och salt. Låt svalna.
- Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
- Fördela ut köttfärsröran i mitten av smördegen. Stäng ihop och tryck till kanterna noga.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på frön.
- Tillaga köttfärsrullen mitt i ugnen 200° i 20–25 min.
- Servera med sallad och en kall vitlökssås eller aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar