lördag 15 maj 2021

Sega havrerutor


2½ dl vetemjöl

2½ dl strösocker

5 dl havregryn

½ msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kardemumma

125 g smör

3 msk sirap

2 ägg


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Häll i mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och havregryn i en bunke och blanda ihop.
  3. Smält smöret. Häll i det tillsammans med sirapen och äggen i havregrynsblandningen. Blanda ihop till en kladdig smet.
  4. Fördela ut smeten i en bakplåtpappersklädd ugnsfast form på ca 20×30 cm. 
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20–25 min. Den ska få lite färg.
  6. Skär kakan i rutor när den svalnat lite. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Testade dessa idag, kul variant av sockerkaka. Minskade på socker och sirap men väldigt god ändå.

Cina sa...

Hej-hej!

Vad kul att du testar mina recept 😊