måndag 27 januari 2020

Kycklinggratäng med västerbottensost och bacon


1 kg kycklingfilé
salt & peppar
smör att steka i
grillkrydda
eventuellt kinesisk soja
1 gul lök
2 paket bacon
10 soltorkade tomater i olja, strimlade
2 rejäla nävar riven västerbottensost
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
kycklingfond
1 dl strimlad färsk basilika

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kycklingfiléerna. Stek kycklingen helt klar i en stekpanna med lite smör. Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar. Om du vill kan du även tillsätta lite kinesisk soja.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  4. Fördela de strimlade tomaterna över kycklingen.
  5. Hacka löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
  6. Blanda ost, grädde, crème fraîche, fond och basilika. Häll i formen. 
  7. Tillaga i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter. 
  8. Servera med klyftpotatis och en sallad.

Inga kommentarer: