lördag 2 oktober 2021

Skagenlängd med räkor och lax


 


4 skivor landgångsbröd eller 9 kantskurna formfranska


Fyllning.

3 hårdkokta ägg

200 g skalade räkor

100 g kallrökt lax

1½ dl crème fraiche

1½ dl majonnäs

1 dl hackad dill


Garnering:

200 g färskost, naturell

½ dl crème fraiche

sallad

2 hårdkokta ägg

200 g skalade räkor

gurka

citron

hackad dill


Gör så här:

  1. Hacka äggen. Strimla laxen. Blanda ägg, räkor, lax, crème fraiche, majonnäs och dill.
  2. Varva bröd och fyllning. Avsluta med bröd.
  3. Blanda ost med crème fraiche och bred på smörgåslängden så allt bröd täcks. Hit går det bra att förbereda. Skagenlängden blir bara godare om den får stå några timmar eller, allra helst, över natten.
  4. Garnera längden med sallad, ägg, räkor, gurka, citron och dill.
  5. Tips: Längden räcker till 4 portioner som ensamrätt eller 6 portioner som förrätt.

Inga kommentarer: