600 g kycklingfilé
grillkrydda
salt & peppar
2 röda spetspaprikor
10 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små rödlökar
2 dl crème fraîche
3 dl grädde, valfri fetthalt
150 gram ädelost
3 msk mango chutney
1–2 msk japansk soja
salt & peppar
2 paket bacon
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och stek i smör tills de är helt klara.
- Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
- Lägg över i en ugnsfast form.
- Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen.
- Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kycklingen, paprikan och rödlöken.
- Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.
- Skär baconet i mindre bitar och stek tills den är knaprig.
- Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon.
- Grädda gratängen mitt i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
- Servera med till exempel hasselbackspotatis.
2 kommentarer:
Kan man förbereda denna maträtt dagen innan
Hej! Jag har inte provat, men det borde gå. Stek kycklingen och baconet. Hacka grönsakerna. Gör såsen. Jag skulle dock vänta med att lägga ihop gratängen tills den ska tillagas. Men, som sagt, jag har inte provat, så det kanske fungerar utmärkt att även montera ihop allt dagen innan. Testar du får du gärna berätta hur det gick 🙂
Skicka en kommentar