tisdag 25 februari 2020

Kycklinggratäng med ädelost och bacon


600 g kycklingfilé
grillkrydda
salt & peppar

2 röda spetspaprikor
150 gram ädelost
10 soltorkade tomater
1 stor eller 2 små rödlökar

2 dl crème fraîche
3 dl grädde, valfri fetthalt
3 msk mango chutney
1–2 msk japansk soja
salt & peppar

2 paket bacon

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och stek i smör tills de är helt klara. 
  2. Krydda med lite grillkrydda, salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsfast form.
  4. Skär paprikan i mindre bitar och grovhacka rödlöken. Fördela över kycklingen.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg ovanpå kycklingen, paprikan och rödlöken.
  6. Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. 
  7. Skär baconet i mindre bitar och stek tills den är knaprig.
  8. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. 
  9. Grädda gratängen mitt i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter.
  10. Servera med till exempel hasselbackspotatis.

Inga kommentarer: