söndag 24 januari 2021

Kycklingfylld cannelloni


200–250 g cannellonirör, ca 15–20 st

Fyllning:
2 kycklingfiléer
valfri grillkrydda
50 g soltorkade tomater i olja
250 g ricottaost
65 g bladspenat
1 dl finriven parmesan
salt & peppar

Sås:
2 schalottenlökar, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
6 dl grädde
100 g gorgonzola, smulad
1½ dl vitt vin

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i små tärningar. Stek helt genomstekta i lite olja. Krydda till sist med lite grillkrydda. Låt svalna.
  2. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta, riven ost och kryddor. 
  3. Fyll cannellonirören med fyllningen (med hjälp av en spritspåse) och lägg i en ugnsfast form, typ lasagneform.
  4. Gör därefter såsen. Stek löken i lite olja tills den blir lite mjuk. Rör ner de andra ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter. 
  5. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 grader ca 30 minuter.
  6. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: