fredag 27 maj 2022

Kycklingfylld cannelloni


ca 15 st cannellonirör


Fyllning:

2 kycklingfiléer

valfri grillkrydda

50 g soltorkade tomater i olja

250 g ricottaost

65 g babyspenat

1 dl finriven parmesan

salt & peppar


Sås:

2 schalottenlökar, hackade

1 vitlöksklyfta, finhackad

6 dl grädde, valfri fetthalt

100 g gorgonzola, smulad

1½ dl vitt vin


Gör så här:
  1. Skär kycklingen i små tärningar. Stek helt genomstekta i lite olja. Krydda till sist med lite grillkrydda. Låt svalna.
  2. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta och riven parmesanost. Smaka av med lite salt och peppar. 
  3. Fyll cannellonirören med fyllningen (med hjälp av en spritspåse) och lägg i en ugnsfast form, typ lasagneform.
  4. Gör därefter såsen. Stek löken i lite olja tills den blir lite mjuk. Rör ner de andra ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter. 
  5. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 grader ca 30 minuter.
  6. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: