onsdag 17 november 2021

Butter halloumi


2 gula lökar

ca 2 röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)

50 g smör

1 msk riven ingefära

3 rivna vitlöksklyftor

1 tsk garam masala

1 tsk malen spiskummin

2 tsk paprikapulver

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g

1 dl vatten

3 dl grädde (valfri fetthalt)

ca 1 msk strösocker (mängd efter smak)

400 g halloumi

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Finhacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök. 
  2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, chili, ingefära, vitlök, garam masala, spiskummin och paprikapulver under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. 
  3. Rör ner krossade tomater och vatten och låt såsen puttra under lock i 15 minuter. Blanda ner grädde och socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra under lock i ca 10 minuter till.
  4. Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner halloumitärningarna i såsen och låt allt bli genomvarmt
  5. Servera grytan med naanbröd och lite cashewnötter.

Inga kommentarer: