tisdag 1 augusti 2017

Pasta alla puttanesca


1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
2–3 vitlöksklyftor, pressade
4 sardeller, hackade
2 burkar krossade tomater à ca 400 g
1 tsk socker
1 msk basilikablad
2 dl svarta oliver, urkärnade och grovhackade
2 msk liten kapris
salt och nymald svartpeppar
4–6 portioner pasta, till exempel spaghetti
slätbladig persilja till servering

Gör så här:
  1. Fräs löken i olja i en stor stekpanna så att den mjuknar utan att ta färg.
  2. Tillsätt pressad vitlök och sardeller och fräs ytterligare någon minut. 
  3. Tillsätt tomater, socker och basilika och sjud i ca 15 minuter.
  4. Kör med mixerstav om du vill ha en slät sås. 
  5. Tillsätt oliver och kapris och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente i en rymlig kastrull. Häll av men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  7. Blanda pasta och sås och tillsätt lite av det sparade vattnet om det behövs. 
  8. Toppa med persilja och servera.

Inga kommentarer: