söndag 23 juli 2017

Grillad lax med sommarsås


700 g laxfilé
200 g körsbärstomater
1 citron
125 g mozzarella
1 kruka färsk basilika
600 g potatis
400 g majskolvar
2 dl matyoghurt

Gör så här:
  1. Tänd grillen. 
  2. Klipp ut en stor bit folie och pensla med olja. Lägg laxen i mitten av folien (det går också bra att dela laxen i fyra bitar och göra fyra paket). 
  3. Dela tomaterna på hälften och lägg runt om laxen.
  4. Pressa över citron. Salta och peppra. 
  5. Skiva mozzarellan tunt och lägg på laxen. 
  6. Finhacka basilika och strö över. 
  7. Avsluta med att ringla över lite olja. 
  8. Vik ihop folien så att det blir ett tätt paket. Lägg på grillen ca 15–20 minuter.
  9. Koka potatis under tiden. 
  10. Lägg majskolvarna på grillen. Vänd lite då och då så att de får fin färg runt om. 
  11. Blanda matyoghurt med salt, peppar, rivet citronskal och finhackad basilika.
  12. Servera laxen med grillad majs, kokt potatis och basilikasås.

Inga kommentarer: