700 g laxfilé
200 g körsbärstomater
1 citron
125 g mozzarella
1 kruka färsk basilika
600 g potatis
400 g majskolvar
2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Tänd grillen.
- Klipp ut en stor bit folie och pensla med olja. Lägg laxen i mitten av folien (det går också bra att dela laxen i fyra bitar och göra fyra paket).
- Dela tomaterna på hälften och lägg runt om laxen.
- Pressa över citron. Salta och peppra.
- Skiva mozzarellan tunt och lägg på laxen.
- Finhacka basilika och strö över.
- Avsluta med att ringla över lite olja.
- Vik ihop folien så att det blir ett tätt paket. Lägg på grillen ca 15–20 minuter.
- Koka potatis under tiden.
- Lägg majskolvarna på grillen. Vänd lite då och då så att de får fin färg runt om.
- Blanda matyoghurt med salt, peppar, rivet citronskal och finhackad basilika.
- Servera laxen med grillad majs, kokt potatis och basilikasås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar