måndag 7 augusti 2017

Sallad med getost, körsbär och persika


4 skivor lantbröd
2 msk olivolja
romansallad
1 paprika
1 rödlök, liten
2 mogna persikor
200 g getost
1 dl cashewnötter
2 rejäla nävar körsbär
svartpeppar

Balsamvinägrett
2 msk balsamvinäger
1 tsk pressad citronsaft
0,5 msk honung
3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt o peppar

Tillagning
  1. Skär brödet i bitar. Hetta upp en panna med olivolja och stek bitarna gyllene över medelvärme. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
  2. Skölj och torka sallad och grönsaker. Riv salladen i bitar. Skär paprika, rödlök och persikor i strimlor och lägg upp allt på ett stort fat.
  3. Smula över osten och fördela nötter och körsbär över det hela. Strö över krutongerna. Ta till sist några tag med pepparkvarnen.
  4. Till dressingen skakas alla ingredienser samman i en glasburk med lock. Servera vinägretten vid sidan om eller ringla över precis innan serveringen.

Inga kommentarer: