2 msk olivolja
romansallad
1 paprika
1 rödlök, liten
2 mogna persikor
200 g getost
1 dl cashewnötter
2 rejäla nävar körsbär
svartpeppar
Balsamvinägrett
2 msk balsamvinäger
1 tsk pressad citronsaft
0,5 msk honung
3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt o peppar
Tillagning
- Skär brödet i bitar. Hetta upp en panna med olivolja och stek bitarna gyllene över medelvärme. Strö över flingsalt i slutet. Låt svalna.
- Skölj och torka sallad och grönsaker. Riv salladen i bitar. Skär paprika, rödlök och persikor i strimlor och lägg upp allt på ett stort fat.
- Smula över osten och fördela nötter och körsbär över det hela. Strö över krutongerna. Ta till sist några tag med pepparkvarnen.
- Till dressingen skakas alla ingredienser samman i en glasburk med lock. Servera vinägretten vid sidan om eller ringla över precis innan serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar