söndag 25 juni 2023

Getostsallad med sötstarka nötter



cirka 8 dl jordgubbar
2 avokador
15 cm gurka
100 g sallad, till exempel isbergssallad eller babyspenat
200 g getost
3 msk olivolja
2 msk crèma di balsamico
flingsalt
nymald peppar

Kanderade nötter:
1 urkärnad, hackad chilifrukt
100 g valnötter
2 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 krm kanel
1/2 krm cayennpeppar

Gör så här:
  1. Nötterna: Sätt ugnen på 225 grader.­ Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Ta ut och rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt sedan i mindre­ bitar.
  3. Salladen: Ansa och dela ­jordgubbarna. Skala och skiva ­avokadorna. Skär upp gurkan i småbitar.
  4. Lägg upp sallad, avokado, gurka och ­jordgubbar på ett stort fat och smula över getosten. 
  5. Ringla över olivolja­ och balsamico. Krydda med salt och peppar. Strö över nötterna.
  6. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till exempelvis grillat kött.

Inga kommentarer: