torsdag 1 april 2021

Kycklingcurrysallad med cashew, bacon och feta



3 kycklingfiléer 

smör att steka i

½ dl hoisinsås

salt & peppar

 

2 paket bacon

1 dl cashewnötter

½ dl solroskärnor

1 paket fetaost


2 romansalladshuvud


Dressing:

170 g majonnäs

½ dl vatten

2 tsk limejuice

1 tsk flytande honung

½ msk curry

salt


Gör så här:

  1. Strimla kycklingfiléerna. Stek dem helt klara i smöret. 
  2. Krydda med hoisinsås, salt och peppar. 
  3. Låt svalna.
  4. Rör ihop dressingen. Låt den stå kallt ett par timmar så blir den ännu godare.
  5. Skär romansalladen i strimlor, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Lägg salladen i en stor skål. 
  6. Häll över dressingen och rör runt.
  7. Lägg upp salladen på ett stort fat.
  8. Klipp baconet i mindre bitar och stek. När det fått färg, rör ner cashewnötter och solroskärnor så att de bryns tillsammans med baconet. Rör ner i skålen med kycklingfiléerna. 
  9. Häll kycklingröran över salladen,
  10. Smula över fetaosten och servera genast.

Inga kommentarer: