2 gröna paprikor
125 g salladslök
2–4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
2 dl hoisinsås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl salta jordnötter
rapsolja till stekning
Gör så här:
- Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Skär chilin tvärs över i tunna ringar.
- Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
- Skär kycklingen i strimlor.
- Woka kycklingen runt om i mycket het olja i en wok eller stekpanna. Ta upp.
- Woka paprika, salladslök, chili och vitlök några minuter i olja. Ta upp.
- Tillsätt hoisinsås, vinäger, soja och ingefära i woken eller stekpannan. Hetta upp. Tillsätt kycklingen och woka den klar.
- Vänd ner grönsaker och jordnötter.
- Servera kycklingwoken med nudlar eller ris och gärna någon extra grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar