onsdag 25 februari 2015

Frico – italiensk potatiskaka med lök, ost och bacon

Recept- och bildkälla

1 kg fast potatis, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 paket bacon, strimlat och knaperstekt
2 nävar grovt riven ost med mycket smak (lagrad prästost, parmesan, boxholm)
flytande smör/rapsolja

Gör så här:
  1. Hetta upp en stekpanna och ha i fettet. 
  2. Lägg i potatisen och stek tills den är nästan klar och har fått lite färg. Rör om i potatisen då och då.
  3. Blanda sedan ner löken och låt den steka en stund med potatisen. 
  4. Blanda ner de stekta baconbitarna och den rivna osten. Ha inte för hög värme på. 
  5. Låt steka till fin färg på ena sidan. Platta till det hela lite så att det blir som en kaka. 
  6. Använd en tallrik eller ett lock för att vända på frizon. 
  7. Låt steka ett par minuter till fin färg även på andra sidan. 
  8. Fös över fricon till en tallrik eller servera direkt från pannan. 
  9. Servera med grönsaker och kanske en klick lingonsylt eller lite lönnsirap.

Inga kommentarer: