söndag 2 mars 2014

Leilas fröknäckebröd


200 g solrosfrön

1 dl hela linfrön

1 dl sesamfrön

2 dl pumpakärnor

2 msk fiberhusk

2 msk mandelmjöl

1 tsk salt

5 dl vatten

1/2 dl vallmofrön

flingsalt

Gör så här:
  1. Blanda allt utom vallmofrö och flingsalt i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 160 varmluft.
  3. Klicka ut hälften av smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och den andra hälften av smeten på en annan plåt med bakplåtspapper. 
  4. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Gör likadant med den andra delen av smeten. 
  5. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret och strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  6. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  7. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. 
  8. Förvaras torrt.

Inga kommentarer: