lördag 19 maj 2012

Favoritkyckling med soja- och grönpepparsås




1 grillad kyckling alt 3 stekta eller grillade kycklingfiléer (kryddade med valfri smaksättning)
1 röd paprika
1 röd färsk chilifrukt

Sås:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Ev cashewnötter

Gör så här:
  1. Bena ur den grillade kycklingen alt skär de färdiga kycklingfiléerna i strimlor. Lägg köttet i en form. 
  2. Strimla paprikan och skär chilin i småbitar (behåll kärnorna om du vill ha lite starkare gratäng).
  3. Koka upp alla ingredienser till såsen i en kastrull.
  4. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom funkar det med ett par timmar).
  5. Så här långt kan man förbereda. 
  6. Värm sedan formen med kycklingen och såsen i ugn, 225 grader ca 15 min och servera med ris eller pasta och en god sallad.
  7. Tips: Strö över en näve osaltade cashewnötter på gratängen före servering.

Inga kommentarer: