lördag 19 maj 2012

Köttfärsrullar i het sås


400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
1 dl crème fraîche
färsk persilja

Sås:
1 gul lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
2 tsk chipotlepasta
1 dl crème fraîche

Gör så här:
  1. Börja med såsen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka ca 5 min. 
  2. Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, vitlök och crème fraîche. Rör till en jämn smet. 
  3. Forma färsen till ovala bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 8 min. 
  4. Lägg ner dem i såsen och strö över persilja. 
  5. Servera med kokt ris eller pasta och grönsaker.

Inga kommentarer: