söndag 15 april 2012

Din­kelw­raps med kyck­ling och grön­sa­ker


Bröd:
2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 ägg
2 dl lättöl
2 dl vatten
1 msk olivolja

Fyllning:
3 kycklingfiléer
1/2 gurka
2 morötter
1 purjolök
2 msk + 1/2 dl hoisinsås

Gör så här:
  1. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. 
  2. Skär gurkan i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
  3. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min. 
  4. Blanda i morötter och purjolök och låt fräsa med ca 2 min. 
  5. Ta pannan från värmen och rör i 2 msk hoisinsås och blanda i gurkan. 
  6. Blanda dinkelmjöl, vetemjöl och salt. 
  7. Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet. 
  8. Tillsätt olja. 
  9. Grädda smeten (som pannkakor) i torr, het stekpanna ca 2 min per sida. Det blir ca 6 pannkakor.
  10. Bred 1/2 dl hoisinsås på wrapsen och fördela kyckling och grönsaker ovanpå. 
  11. Rulla ihop wrapsen och servera med ev ytterligare grönsaker och en vitlökssås.

Inga kommentarer: