onsdag 4 april 2012

Basilikabiffar

600 g blandfärs

1 förpackning mozzarella
1 kruka färsk basilika

några soltorkade tomater
1 röd chili
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt och svartpeppar

smör att steka i
  1. Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, strimlad chili, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. 
  2. Salta och peppra. 
  3. Forma ca 10 st biffar.
Sås:
stekskyn
4 dl grädde
100 g philadelphiaost
1 msk kalvfond
  1. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. 
  2. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och fond i stekskyn. 
  3. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. 
  4. Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten.
  5. Servera med pasta och en stor god sallad.

Inga kommentarer: