ca 600 g kycklingfilé
3–4 msk röd currypasta
1 msk torkade kaffir lime blad
1 tsk fisksås
0,5 tsk sesamolja
1 finhackad gul lök
4 skivade vitlöksklyftor
2 burkar kokosmjölk
1 msk kycklingfond
1 burk strimlade bambuskott
2 dl cashewnötter
Gör så här:
- Rosta först nötterna hastigt i en het panna och ta upp dem.
 - Koka upp kokosmjölken i en wokpanna och krydda med currypastan.
 - Strimla kycklingfiléen och koka i kokosmjölken tills den är vit (kontrollera att den är helt färdigkokt).
 - Tillsätt löken och smaka av med kycklingfond och kryddorna.
 - Låt koka några minuter.
 - Blanda i avrunna bambuskott och de rostade nötterna.
 - Servera med ris eller nudlar.
 - Strimla gärna över lite färsk chili innan serveringen.
 

2 kommentarer:
I kväll blev det denna! Uppskattat och kanongott. =)
Vad kul att ni tyckte om den! Kram
Skicka en kommentar