onsdag 22 april 2020

Kyckling Tikka Masala



1 kg kycklingfiléer

3 rödlökar

en rejäl bit färsk ingefära
5 vitlöksklyftor
1 röd chili

1 msk gurkmeja

2 msk garam masala

2 tsk tikka masala currypasta
2 msk yoghurt

2 citroner
1 burk krossade tomater

2 burkar kokosmjölk
salt och peppar

Gör så här:
  1. Mixa skalad ingefära tillsammans med vitlöken och chilin (utan kärnor). 2 msk av denna röra läggs åt sidan och sparas till marinaden. 
  2. Resten mixas tillsammans med 2 rödlökar. 
  3. Blanda marinaden av 2 msk chili-och-vitlöksmix, samtliga torra kryddor, yoghurt, saft från citronerna samt hälften av currypastan. 
  4. Strimla kycklingen och låt den ligga i marinaden så länge som du har tålamod. 
  5. Stek därefter kycklingen färdig i en stekpanna. 
  6. Fräs på medelvärme en skivad rödlök i en kastrull tillsammans med resten av currypastan samt chili-ingefära-vitlöks-och-rödlöksmixen. 
  7. När löken är mjuk, tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. 
  8. Låt puttra en stund och häll därefter såsen över den stekta kycklingen. 
  9. Smaka av med salt och peppar. 
  10. Servera med ris, mango chutney, raita och naanbröd.

Inga kommentarer: