torsdag 17 maj 2012

Mogges kycklinggryta med kokosmjölk och cashewnötter


ca 600 g kycklingfilé
3–4 msk röd currypasta
1 msk torkade kaffir lime blad
1 tsk fisksås
0,5 tsk sesamolja
1 finhackad gul lök
4 skivade vitlöksklyftor
2 burkar kokosmjölk
1 msk kycklingfond
1 burk strimlade bambuskott
2 dl cashewnötter

Gör så här:
  1. Rosta först nötterna hastigt i en het panna och ta upp dem.
  2. Koka upp kokosmjölken i en wokpanna och krydda med currypastan.
  3. Strimla kycklingfiléen och koka i kokosmjölken tills den är vit (kontrollera att den är helt färdigkokt).
  4. Tillsätt löken och smaka av med kycklingfond och kryddorna.
  5. Låt koka några minuter.
  6. Blanda i avrunna bambuskott och de rostade nötterna.
  7. Servera med ris eller nudlar.
  8. Strimla gärna över lite färsk chili innan serveringen.

2 kommentarer:

Marine sa...

I kväll blev det denna! Uppskattat och kanongott. =)

Cina sa...

Vad kul att ni tyckte om den! Kram