torsdag 17 maj 2012

Kalljästa frukostfrallor

Foto: Samuel Sörgårn

5 g jäst (jag har inte glömt en nolla, det ska vara fem)
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
2 msk sirap
8 dl dinkelmjöl

Gör så här:
  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg. 
  2. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten eller i 10-12 timmar. 
  3. Häll/skrapa ut degen på ett väl mjölat bord. 
  4. Dra ut den lite och vik den dubbel. 
  5. Skär degen i 8–10 bitar och låt dem jäsa på ett bakplåtspapper medan ugnen blir varm (ca 20 minuter). 
  6. Ugnen sätter du på 250° och stoppar samtidigt in en plåt som får bli varm. 
  7. Grädda sedan bullarna på den varma plåten i ca 15 minuter (dra bakplåtspappret med bullarna ned på den varma plåten).

Inga kommentarer: