5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad
Garnering:
bär (till exempel hallon eller blåbär)
flagad mörk choklad
Gör så här:
- Bryt eller skär den vita chokladen i mindre bitar.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Mät upp grädden i en kastrull.
- Tillsätt vaniljsocker.
- Låt koka upp och koka ca 1–2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.
- Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
- Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det.
- Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
- Häll upp i 6 st portionsskålar.
- Låt stelna i kylskåp minst 2–3 timmar.
- Dekorera med syrliga bär och flagad choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar