torsdag 11 april 2024

Tacos dorados



6 st mellanstora tortillabröd

600 g nötfärs 

1 gul lök

2 msk tacokrydda

jalapeños

riven ost 

olja till stekning och pensling


Tomatsalsa:

4 tomater

1 röd paprika

1 silverlök eller rödlök

1 röd chili (valfritt)

1 vitlöksklyfta

1 liten knippe persilja 

pressad lime

4 msk olivolja

salt


Gör så här:

  1. Börja med tomatsalsan: Hacka tomat, lök och paprika i små tärningar. Hacka persiljan och chilin fint. Lägg alla grönsaker till salsan i en skål. Ringla olivolja och pressa lime över. Tillsätt salt och blanda. Låt stå i rumstemperatur.
  2. Hacka lök i små tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i nötfärs och stek färsen tills den får färg och smular sig. Tillsätt tacokrydda och stek lite till.
  3. Värm ugnen till 225°, över- och undervärme. Lägg färs på ett tortillabröd, lägg på jalapeños och toppa med riven ost. Vik ihop till en halvmåne. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan av tortillabrödet med rapsolja. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 min, tills tortillabröden får en fin gyllene yta. 
  4. Servera med nachos, tomatsalsa och gärna också guacamole.

Inga kommentarer: