600 g kycklingfilé
smör + olja att steka i
salt & peppar
10 st småtomater
2 st schalottenlök
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk vitt vin (torrt)
3 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk kycklingfond
150 g gorgonzola
150 g babyspenat, färsk
400 g pasta
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt. Stek på ganska hög värme och tillsätt den hackade vitlöken efter en stund.
- När kycklingbitarna är genomstekta kan de vila på en tallrik.
- Hacka sedan schalottenlök och dela tomaterna. Fräs i samma panna som kycklingen och stänk över det vita vinet.
- Häll i grädde och kycklingfond och låt allt puttra ihop på mellanvärme.
- Lägg i gorgonzola och låt osten smälta ner i såsen och tillsätt därefter spenaten. Rör i kycklingröran till spenaten "krympt ihop".
- Under tiden som du gör kycklingröran, koka pastan enligt paketets anvisningar, några minuter kortare än angiven tid.
- Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Blanda runt väl så att en krämig konsistens uppstår.
- Servera pastan på ett stort fat tillsammans med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar